Interview met Bart (Birds in Row)

2 februari 2023

Tijdens de pandemie was Birds in Row dé band die we ontdekt hebben. Intens, maar ook mooie melodieuze post-hardcore van het Franse drietal. Tijdens de pandemie heeft de band een nieuw album Gris Klein opgenomen. En toen we hoorden dat ze naar Haarlem kwamen, vroegen we om een interview. En Bart zei: “Yeah, Sure”

Zo mochten we op donderdag 10 november aanschuiven, boven in de backstage van het Patronaat om met de veelzijdige Bart Balboa te praten. Al jarenlang muzikant, tattoo-artiest en online streamer die nu door Europa tourt ‘met een paar vrienden’.

We vroegen hem naar de (in zijn woorden) ‘donkere periode’ die hij tijdens de pandemie heeft ervaren. En hoe je vanuit die donkere periode een album maakt, een band blijft en wat het belang is van een fan community.

Beluister het interview hier.